Taxatieverslag

In het taxatieverslag staan onder andere de objectkenmerken van een onroerende zaak en de WOZ-waarde vermeld.

Eigenaren en huurders van woningen kunnen een taxatieverslag van hun woning opvragen via de digitale balie. U dient hier in te loggen via DigiD. (Voor objecten in de gemeente Breda gaat u naar het WOZ-loket.)
Ga daar naar "uw objecten", "raadplegen woningen" en vul onder meer het burgerservice nummer en de geboortedatum in van de eigenaar aan wie de aanslag eigenarenheffing gericht is.

Bent u pas na 1 januari eigenaar of huurder geworden van een woning dan kunt u niet digitaal de WOZ-waarde inzien mbv Digid. U bent echter wel belanghebbende en heeft een fiscaal belang. U kunt hier een beschikking op verzoek aanvragen. 

Taxatieverslagen worden uitsluitend verstrekt aan degene die belanghebbende is ten aanzien van de onroerende zaak, dus de eigenaar of huurder van een woning en de eigenaar en/of gebruiker van een niet-woning.
Voor eigenaren en gebruikers van niet-woningen is het ook mogelijk om een taxatieverslag op te vragen via de digitale balie. Zij dienen hiervoor via hun subjectnummer en aanslagnummer in te loggen.