Gedragsregels burgers


Identificatie

U dient zich bij een bezoek aan een overheidsgebouw altijd te kunnen identificeren met een geldig legitimatiebewijs.

Melden

U dient zich altijd bij de receptie te melden.

Drank-/drugsgebruik

Bent u onder invloed van drank en/of drugs en daardoor niet redelijk aanspreekbaar, dan wordt u geweigerd voor een gesprek en zult u het gebouw moeten verlaten.

Wapenbezit, gevaarlijke voorwerpen, bedreiging

Als u in het bezit bent van een wapen of een ander gevaarlijk voorwerp dan wordt u niet te woord gestaan. Melding aan de politie vindt altijd plaats. Bedreiging van medewerkers wordt op geen enkele wijze geaccepteerd (handtastelijkheden, verbaal en/of lichamelijk geweld). U wordt niet geholpen en bij herhaling wordt u de toegang tot het gebouw ontzegd. Er volgt een aangifte bij de politie voor het opmaken van proces-verbaal.

Huisdieren

Huisdieren - behoudens hulphonden - zijn in overheidsgebouwen niet toegestaan.

Fotograferen

Het is niet toegestaan foto’s of filmopnamen te maken.

Roken, alcohol en drugs

Het is niet toegestaan te roken, alcohol en drugs te gebruiken in een overheidsgebouw. In dat geval wordt u gevraagd het gebouw te verlaten.

Overig

- Bij schelden, schreeuwen, discriminerende taal of seksueel getinte opmerking wordt u op uw gedrag   aangesproken, bij herhaling wordt u niet verder geholpen. Bij aanhoudend gedrag wordt de politie ingeschakeld;
- Bij het aanrichten van vernielingen wordt de politie ingeschakeld voor het opmaken van een proces-verbaal, de kosten worden op u verhaald;
- Houd ons gebouw netjes, laat geen rommel achter;
- De BWB is niet verantwoordelijk voor verlies, schade en/of diefstal van uw eigendommen. Zij kan als zodanig niet aansprakelijk worden gesteld.