Ruim 31.000 aanslagen voor huurders Breda

26 januari 2018

Op zaterdag 27 januari 2018 ontvangen ruim 31.000 inwoners van de gemeente Breda die een woning huren hun aanslag gemeentelijke en waterschapsbelasting. Hiervan komen er meer dan 13.000 digitaal in de Berichtenbox van MijnOverheid terecht. Deze mensen ontvangen een e-mail dat de aanslag in hun Berichtenbox zit.

Belasting betalen

Belastingen: niet het leukste onderwerp voor u, maar wel héél belangrijk. Doordat u namelijk gemeentelijke belasting betaalt, kan uw gemeente onder andere zorgen voor een goed werkend rioolstelsel en het ophalen en scheiden van afval. En met de opbrengsten van de waterschapsbelasting zorgt het waterschap dat u droge voeten houdt en dat er schoon en voldoende water is. Meer informatie hierover vindt u in de bijlage van het waterschap Brabantse Delta

Betalen

Betaalt u niet via automatische incasso, dan is er één betalingstermijn. Het totale aanslagbedrag moet binnen twee maanden op de rekening van de Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB) staan. Wilt u via automatische incasso gaan betalen, dan kunt u dit eenvoudig aanvragen via onze Digitale balie of ons contactformulier. Als u denkt dat u de aanslag niet kunt betalen, dan verwijzen wij u naar onze webpagina over kwijtschelding.

Openingstijden BWB

Vanaf maandag 29 januari 2018 is de BWB óók in de middag telefonisch bereikbaar. Onze openingstijden zijn dan zowel voor kantoor als telefonisch van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur.

MijnOverheid

Ontvangt u uw aanslag nog niet digitaal en wilt u dat wel, dan kunt u via www.mijnoverheid.nl met uw DigiD aangeven dat u in het vervolg uw aanslag via MijnOverheid wilt ontvangen. 

  Voorkant bijsluiter waterschap BD.pngAchterkant bijsluiter waterschap BD.png