Persbericht: Rucphen is 12e deelnemer BWB

12 januari 2018

De gemeente Rucphen is per 1 januari 2018 alweer de twaalfde deelnemer aan de Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB). Dit betekent dat de BWB het heffen en invorderen van de gemeentelijke belastingen vanaf dit jaar ook voor Rucphen verzorgt. Het voordeel voor de inwoners en bedrijven in Rucphen is dat zij nu één gecombineerde aanslag voor de belastingen ontvangen. Deze gecombineerde aanslag valt eind februari in de brievenbus. Naast Rucphen verzorgt de BWB het heffen en invorderen van de lokale belastingen voor het waterschap Brabantse Delta en de gemeenten Bergen op Zoom, Breda, Dongen, Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Oosterhout, Roosendaal, Woensdrecht en Zundert.

De inwoners en de bedrijven in Rucphen zijn al bekend met de BWB, want zij kregen de afgelopen jaren hun aanslag waterschapsbelasting van het waterschap Brabantse Delta al via de BWB. Vanaf 2018 staan zowel de gemeentelijke als waterschapsbelasting dus op één aanslag vermeld. Een voordeel voor de inwoners en bedrijven uit Rucphen is dat men voor alle belastingvragen nu op één plaats terecht kan: bij de BWB. De BWB is blij met Rucphen als twaalfde deelnemer aan de samenwerking. Net als voor haar andere deelnemers zorgt de BWB er bij Rucphen voor dat de werkzaamheden voor het belastingproces op deskundige, doelmatige en efficiënte wijze worden uitgevoerd.

Betere telefonische bereikbaarheid

Vanaf 29 januari aanstaande zijn de telefonische openingstijden van de BWB flink ruimer. Vanaf die datum is het kantoor zowel telefonisch als voor bezoekers bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur. Voor  vragen kan natuurlijk ook het online contactformulier op de website gebruikt worden. En in de Digitale balie op www.bwbrabant.nl kan men heel gemakkelijk zelf een aantal zaken regelen. Hiervoor moet wel ingelogd worden met de persoonlijke DigiD-gegevens.

Betalingstermijnen

Voor de belastingplichtigen die niet via automatische incasso betalen, is er één betalingstermijn. Het aanslagbedrag moet binnen twee maanden nadat de aanslag verstuurd is bij de BWB binnen zijn. Op het dit jaar verbeterde aanslagbiljet staat duidelijk aangegeven voor wanneer het gehele bedrag uiterlijk betaald moet zijn. Betaalt men via automatische incasso dan wordt het aanslagbedrag over tien termijnen verdeeld. Voordelen hiervan zijn dat niet het gehele aanslagbedrag binnen twee maanden betaald hoeft te worden en dat geen betaling meer vergeten wordt doordat het automatisch wordt afgeschreven. En dit voorkomt weer extra kosten bij een aanmaning.