BWB verstuurt de aanslag gemeentelijke- en waterschapsbelastingen

23 februari 2023

Vanaf 23 februari ontvangt u de aanslag gemeentelijke- en waterschapsbelastingen in uw Berichtenbox van MijnOverheid of per post in uw brievenbus.

Zelf online regelen 
Veel zaken regelt u zelf bij Zelf online regelen, bijvoorbeeld: 

  • bezwaar maken
  • automatische incasso aanmelden 
  • incassorekening wijzigen 
  • betalingsregeling aanvragen 
  • aanslag betalen per IDeal
  • taxatieverslag downloaden.

Controleer uw WOZ-waarde of bel met de taxateur
Op het aanslagbiljet 2023 staat uw nieuwe WOZ-waarde. Wij gaan in 2023 uit van de waarde van uw woning of bedrijfspand op 1 januari 2022. Toen was de huizenmarkt oververhit, met hoge verkoopprijzen. Dit kan een oorzaak voor een stijging van de WOZ-waarde zijn. Het vaststellen van de WOZ-waarde gebeurt heel nauwkeurig. Toch kan het zijn dat u twijfelt over uw WOZ-waarde. Bel dan met de BWB naar (076) 529 83 00 keuze 3.

Niet eens met uw WOZ-waarde? 
Maak direct en eenvoudig bezwaar via de QR-code op uw aanslagbiljet. Scan deze code met de camera van uw telefoon of een QR-scanner. Of maak bezwaar bij zelf online regelen

Kwijtschelding aanvragen?
Dien uw verzoek voor kwijtschelding hier in. 

Telefonische openingstijden:
Voor de actuele telefoontijden zie hier

Helaas lukt het niet altijd om u direct te helpen. Probeer het dan op een later moment nog een keer. Via het contactformulier kunt u een bericht achterlaten. 

Bent u op zoek naar meer informatie?
Kijk dan eens bij onze veelgestelde vragen

Phishingsmails
Let op: kijk uit voor phishingmails die namens de BWB worden gestuurd. De QR-code die u op briefpapier van de BWB ontvangt is wel betrouwbaar.