Aanslag lokale belastingen 2021

16 februari 2021

Eind februari ontvangt u de jaarlijkse aanslag voor de gemeentelijke- en waterschapsbelastingen:

  • Wie gebruik maakt van MijnOverheid, vindt het aanslagbiljet terug in de Berichtenbox (uw digitale postbus).
  • Wie nog niet is aangemeld bij de Berichtenbox, ontvangt een papieren aanslag per post.

Aanslag liever digitaal ontvangen?
U kunt zich aanmelden voor de digitale aanslag van de BWB op www.mijn.overheid.nl met uw DigiD-code. Kies dit bij ‘Instellingen’ onder ‘Samenwerkingsverbanden voor Belastingsamenwerking West-Brabant.’ U krijgt dan de volgende aanslag voor de lokale belastingen in uw (digitale) Berichtenbox.

WOZ-waarde
De Waarderingskamer heeft de BWB gecontroleerd en vervolgens toestemming gegeven om de WOZ-waarden voor 2021 bekend te maken. Op het aanslagbiljet 2021 wordt de nieuwe WOZ-waarde vermeld. Houdt er rekening mee dat het afgelopen jaar de WOZ-waarden in heel Nederland behoorlijk zijn gestegen.

Controleer gratis uw WOZ-waarde of bel met de taxateur!
Via www.wozwaardeloket.nl vergelijkt u eenvoudig de WOZ-waarde van uw woning met woningen uit uw straat. Heeft u vragen over de WOZ, bel ons op (076) 529 83 00. Of plan een terugbelverzoek in met de taxateur via www.bwbrabant.nl/over-woz.

Corona geen effect op WOZ-waarden
Corona maatregelen hebben een grote impact op de Nederlandse economie. Toch laat de woningmarkt zien dat corona nauwelijks invloed heeft op de WOZ-waarden. Meer informatie hierover leest u op de website van de Waarderingskamer

Financiële problemen vanwege coronamaatregelen
Het is goed denkbaar dat het voor u op dit moment vanwege financiële problemen als gevolg van de Coronamaatregelen niet mogelijk is om de aanslag te betalen. De BWB wil hierin graag meedenken, en vraagt u om hierover contact op te nemen.

Vragen?
Kijk voor meer informatie op www.bwbrabant.nl of bel met de BWB via telefoonnummer (076) 529 83 00. De openingstijden zijn van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur op vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur.